12 غذای لذیذ از سراسر جهان که با نودل تهیه می شوند

به گزارش وبلاگ ابراهیمی، غذاها، حرف های زیادی برای گفتن دارند؛ حرف هایی درباره یک مکان، یک فرهنگ و یک ملت. چشیدن طعم غذاهای سرزمین ها و کشورهای گوناگون، تجربه ای فراتر از خوردن یک وعده غذایی است؛ در حقیقت پلی است برای آشنایی بیشتر با فرهنگ و آداب ورسوم سایر ملت ها. در این مقاله، سفری به دور جهان خواهیم داشت و با 12 غذای لذیذ با طعمی فراموش نشدنی آشنا خواهیم شد که یکی از اصلی ترین مواد برای تهیه آن ها، نودل یا رشته است. با خبرنگاران همراه باشید.

12 غذای لذیذ از سراسر جهان که با نودل تهیه می شوند

1. سوپ Pho، ویتنام

Pho برای ویتنامی ها به اندازه پاستا برای ایتالیایی ها اهمیت دارد. در شهرهایی مانند هانوی (Hanoi) و هو شی مین (Ho Chi Minh) در هر ساعتی از شبانه روز، محلی ها را خواهید دید که با اشتها و سر و صدا مشغول خوردن کاسه های سوپی هستند که بخار از آنها بلند می گردد. این وعده غذایی لذیذ، از آب مرغ یا گوشت گوساله، نودل های لینگوئینی شکل (linguine) و تهیه شده از برنج و مجموعه ای از ادویه هایی نظیر زنجبیل، بادیان ختایی و تخم گشنیز تهیه می گردد. بهترین قسمت این غذای بی نظیر، چاشنی هایی است که به همراه آن سرو می گردد و آن را به یک غذای فراموش نشدنی و اشتها برانگیز تبدیل می نماید: سس ماهی، سس Hoisin، ریحان تایلندی، گشنیز و جعفری، نعناع، پیازچه، فلفل چیلی، جوانه لوبیا و مقدار زیادی لیموی تازه. این غذای فوق العاده را در سراسر این کشور به سادگی پیدا می کنید. اما بهترین مکان ها برای چشیدن طعم فراموش نشدنی آن، رستوران های محلی با جایگاه هایی در پیاده رو هستند. به طور کلی، هر چه رستوران، بی ادعا تر و کم تکلف تر به نظر برسد، با سوپ لذیذتری از شما پذیرایی خواهد نمود. برای مثال، یکی از این رستوران های ساده در شهر هوشی مین، Pho Binh نام دارد که این سوپ سنتی و خوشمزه را به بهترین نحو ممکن طبخ می نماید.

2. سوپ Saimin، هاوایی

با وجود اینکه در اصل این غذا به کشور چین تعلق دارد اما به دنبال مهاجرت تعدادی از چینی ها و ژاپنی ها به هاوایی در دهه 1800 میلادی، سوپ Saimin در این منطقه، توسعه و تکامل پیدا نموده است. این غذا از ترکیب نودل تخم مرغی، داشی (dashi) نوعی چاشنی ژاپنی، پیازچه و سایر افزودنی های دلخواه، تهیه می گردد. این سوپ لذیذ، یک وعده غذای سریع در دوره کشت و زرع در هاوایی بوده که بعدها به یکی از اجزای اصلی آشپزی این منطقه تبدیل شده است. در واقع این غذا به قدری محبوب و پر هوادار است که مک دونالد هاوایی آن را به منوی خود اضافه نموده است. این نکته را در نظر داشته باشید که Saimin در واقع یک غذای خیابانی است، پس بهتر است که آن را در مکان معتبر و شناخته شده ای میل کنید. Janes Fountain رستوران کوچکی در هونولولو (Honolulu) است که از دهه 1940 میلادی این غذا را به بهترین شکل سرو می نماید و هنوز هم با قدرت به کار خود ادامه می دهد.

3. نودل Wonton، هنگ کنگ

این غذای چینی لذیذ از ترکیب نودل تخم مرغی، آب گوشت یا مرغ و ترکیب دلخواهی از سبزیجات برگ دار و دامپلینگ Wonton تهیه می گردد. خمیرهای دامپلینگ معمولا با میگو یا گوشت خوک یا ترکیبی از هر دوی اینها پر می شوند و این غذا غالبا در کاسه های کوچکی سرو می گردد. نودل ها هم معمولا زیاد پخته نمی شوند و فقط خیس می خورند. نودل های Wonton معمولا در همه جای هنگ کنگ یافت می شوند اما بهترین نقاط برای امتحان کردن طعم این غذای بی نظیر Ho Hung Kee و Meen and Rice است که با غذاهای خوشمزه و سنتی از گردشگران پذیرایی می نمایند.

4. نودل Shan، میانمار

نودل Shan یکی از غذاهایی است که کمتر شناخته شده است؛ اما این بدان معنا نیست که ارزش امتحان کردن ندارد. این نودل برنجی که در اصل به منطقه Shan در شرق میانمار تعلق دارد و اموزه در تایلند، لائوس و چین نیز رواج پیدا نموده است، یکی از غذاهای اصلی در میانمار به شمار می رود. بافت چسبنده این نودل به دلیل نوع خاص برنجی است که در تهیه آن به کار می رود و در این منطقه رشد می نماید و به سختی جای دیگری می توانید آن را پیدا کنید. این غذا معمولا به همراه سبزیجات و یک منبع پروتئینی به دلخواه، که غالبا گوشت مرغ یا خوک است، به شکل سوپ سرو می گردد. مانند همه غذاهای خیابانی دیگر، بهتر است که این غذا را در مکان های شناخته شده تر میل کنید. اگر می خواهید بهترین نودل Shan را امتحان کنید، سری به بازار Bogyoke در یانگون (Yangon) و 999Shan بزنید.

5. Mee Goreng، اندونزی، مالزی و سنگاپور

حتما شما هم از خوردن یک کاسه نودل تند و تیز و سرخ شده در حالی که به سواحل بالی خیره شده اید، لذت خواهید برد. این غذای لذیذ که در سنگاپور هم رواج دارد، بیشتر در اندونزی و مالزی هوادار دارد. Mee Goreng به شکل سنتی با استفاده از نودل های تخم مرغی که بافتی سفت دارند و باید به خوبی جویده شوند تهیه می گردد. نودل ها، سرخ شده و به همراه سیر، پیاز، کلم چینی، تخم مرغ، گوجه فرنگی و یک منبع پروتئینی به دلخواه سرو می شوند. اگر می خواهید طعم اصیل و منحصر به فرد این غذا را بچشید، Warung ها یا همان رستوران ها و کافه های کوچک و سنتی اندونزی و Mamak stall ها در مالزی گزینه های خوبی هستند. اگر به دنبال جای لوکس تری می گشت، Chopsuey Cafe در سنگاپور، این غذای لذیذ را به همراه شاه میگو و خرچنگ تازه، سرو می نماید.

6. سوپ Laksa، مالزی و سنگاپور

یکی از اشتها برانگیز ترین ویژگی های این غذای لذیذ، ظاهر خوش آب و رنگ و رنگ نارنجی متمایز آن است. این سوپ نودل که ادویه اصلی آن کاری است، از ترکیب رشته های ورمیشل برنجی، نارگیل یا تمر هندی تهیه شده و به همراه میگو سرو می گردد. این غذا در سراسر کشورهای مالزی، اندونزی و سنگاپور رواج دارد اما اخیرا به دلیل شرکت کردن سرآشپز معروف، Gordon Ramsay، در یک مسابقه آشپزی به همراه سرآشپزهای محلی، به شهرت دنیای رسیده است. در این مسابقه، رستوران 328 Katong Laksa برنده شد. بازار Tiong Bahru در سنگاپور که انواع مختلف غذاها از پوره اردک گرفته تا کیک سیب زمینی را سرو می نماید، با سوپ های لذیذ Laksa از شما پذیرایی خواهد نمود.

7. Pad Thai، تایلند

از آنجایی که این غذا در همه جای دنیا شناخته شده است شاید به نظر احمقانه برسد که برای چشیدن طعم آن به تایلند سفر کنید. اما شما باید این کار را بکنید چرا که هیچ چیز نمی تواند جای خوردن Pad Thai تازه در خیابان های شلوغ بانکوک را بگیرد. این غذا معمولا از ترکیب نودل برنجی سرخ شده، تخم مرغ، توفو (tofu) یا پنیر لوبیا، تمر هندی، ، سس ماهی، میگو، سیر، موسیر و مرغ یا منابع پروتئینی دیگر، تهیه می گردد. اما بهتر است بدانید که این غذا به همراه چاشنی هایی نظیر آب لیموی تازه، بادام زمینی خرد شده، گشنیز، جوانه لوبیا و دانه های فلفل قرمز، طعم واقعی و منحصر به فرد خود را پیدا می نماید. در بانکوک، هزاران چرخ دستی را خواهید دید که این غذا را سرو می نمایند و خیابان Khao San Road به همین دلیل شهرت دارد. اما اگر می خواهید در یک رستوران بنشینید و این غذا را امتحان کنید، رستوران Thip Samai، بهترین انتخاب است.

8. سوپ رامن (Ramen)، ژاپن

این غذا را در همه جای دنیا می توان یافت اما سوپ رامنی که در ژاپن تهیه می گردد، قطعا از همه بهتر خواهد بود. این سوپ لذیذ به قدری شناخته شده است که در رستوران های آسیایی همه جای دنیا می توان آن را یافت. زمانی که صحبت از رامن سنتی باشد، انواع مختلفی از آن مطرح می گردد: ramen shio یا رامن نمکی و shoyu یا رامن به همراه سس سویا. به همین دلیل شما برای چشیدن طعم واقعی این غذا، حتما باید به توکیو سفر کنید. در این شهر در نقاط مختلفی می توانید این سوپ اشتها برانگیز را امتحان کنید؛ اما رستوران Kagari در کوچه ای در منطقه Ginza توکیو، با بهترین رامن از شما پذیرایی خواهد نمود.

9. Bibim Guksu، کره جنوبی

زمانی که هوای بیرون از منزل، گرم و سوزان باشد، خوردن یک کاسه سوپ نودل داغ، چندان خوشایند نخواهد بود. به همین دلیل است که bibim guksu، که یک غذای سرد محسوب می گردد، در کره بسیار محبوب است. نودل های تهیه شده از آرد گندم موسوم به somyeon، در آب جوشانده شده و بلافاصله با آب سرد آبکش می شوند. سپس با افزودن ترکیبی از سس فلفل قرمز، gochujang (نوعی چاشنی کره ای)، سیر، سرکه و شکر تهیه شده و به همراه چاشنی هایی نظیر برش های خیار، روغن کنجد و تخم مرغ آب پز، سرو می گردد. حاصل کار، غذایی لذیذ با طعمی ترش و شرین و فراموش نشدنی است. در همه جای این کشور می توانید این غذا را پیدا کنید اما Myeongdong در سئول بهترین سوپ های نودل را ارائه می نماید. یکی از این سوپ های لذیذ، kalguksu است که از نودل knife-cut تهیه می گردد. در سئول شانس چشیدن طعم کیمچی (kimchi) را به هیچ وجه از دست ندهید.

10. نودل Knife-Cut، چین

دیدن طرز تهیه این نودل که با نام dao xiao man نیز شناخته می گردد، ارزش این را دارد که بار خود را ببندید و به چین سفر کنید. سرآشپزها در چین، گلوله ای از خمیر را در بالای یک ظرف آب جوش نگه می دارند و به سرعت آن را با استفاده از ابزار و چاقوهای مخصوص، قطعه قطعه نموده و آن را مستقیما داخل آب جوش می ریزند. نتیجه کار، نودل هایی کوتاه و ضخیم است که در آب گوشت و یا خشک و به همراه تاپینگ های مختلف مانند گوشت خوک و یا سس مخصوصی تهیه شده از لوبیا، سرو می گردد. درست کردن این نودل مهارت خاصی احتیاج دارد و در منطقه Shanxi چین، بسیار رایج است. اما اگر قصد رفتن به Shanxi را ندارید، رستوران Noodle Loft در پکن، مجموعه ای از غذاهای لذیذ محلی مربوط به آن منطقه را سرو می نماید.

11. آش رشته، ایران

این آش سنتی و دلچسب ایرانی، غذایی لذیذ و بی نظیر برای فصل سرما است. همان طور که می دانید، آش رشته از ترکیب رشته آشی، کشک و مواد تشکیل دهنده سالم و مفیدی نظیر اسفناج، عدس و نخود و لوبیا، سبزی آش و ادویه جاتی مانند زردچوبه و فلفل تهیه می گردد. ما اعتقاد داریم که این رشته ها برایمان شانس و فرصت های خوب را به ارمغان می آورد به همین دلیل در ایام سال نو و نوروز، آش رشته می خوریم.

12. Tallarin Saltado، پرو

این غذا، یکی از غذاهای سنتی آشپزی chifa در پرو است. در سراسر شهر لیما (Lima)، پایتخت پرو، رستوران های متعددی را خواهید یافت که غذاهای سنتی را سرو می نمایند. یکی از این غذاها، tallerin saltado است که از نودل لینگوئینی شکل تهیه می گردد. سایر مواد تشکیل دهنده این غذای لذیذ، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، زنجبیل، پیازچه، گشنیز و گوشت گاو است که همه با هم در یک ماهیتابه داغ، سرخ می شوند. مشهورترین سرآشپز پرو یعنی Gaston Acurio، یکی از هواداران پر و پا قرص آشپزی chifa است. او رستوران chifa شخصی خودش را با عنوان Madam Tusan، در Milaflores شهر لیما افتتاح نموده است. منبع: Cn Travelerمنبع: کجارو

به "12 غذای لذیذ از سراسر جهان که با نودل تهیه می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "12 غذای لذیذ از سراسر جهان که با نودل تهیه می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید